torstai 23. helmikuuta 2017

Ihanan kamalat raskausoireet


AAMUPAHOIHVOINTI, OKSENTAMINEN & ÄLLÖTYS - Lähdetään heti herkullisimmasta liikkeelle, eli aamupahoinvoinnista, joka ei tosin aina katsonut vuorokauden aikaa eikä paikkaa kohdallani. Pahinta se kuitenkin oli heti aamusta kun nousin sängystä ylös ja toinen aalto iski yleensä sitten kun pääsin töihin. Kuinka lystikästä! Luonnollisesti valmistauduin pelkäämään tulevaa työpäivää jo edeltävänä iltana ja näin ollen nukuin aivan levottomasti. Pelkäsin niin hirvittävästi sitä ajatusta, että se oksennus voi lentää koska tahansa! Kyllähän se rupesikin lentämään milloin missäkin. Kotona, töissä ja ravintolassa. Yhtenä kauniina päivänä työpaikan veskistä oli tietysti palanut lamppu ja minä kirjaimellisesti juoksin sinne oksentamaan. Luojalle kiitos, että osuin pönttöön. Kun pääsin valon äärelle ei ollut kovin mieltä ylentävää kurkistaa peilistä. Ripsivärit valuivat poskilla, silmät kirkuivat punaisina ja hiusten latvoissa oli se aamuinen marjasmoothie. Onneks tämä vaihe on ohitettu tältä erää...*kop, kop* 

VÄSYMYS - Iski myös varhaisessa vaiheessa. Suurinpiirtein kaikki vireä toiminta vaihtui nukkumiseen, lepäämiseen ja torkkumiseen. Ihan vain, että jaksaisi tehdä kaiken välttämättömän. Tätä onkin jatkunut aivan alusta asti tähän päivään ja saa nähdä koska ottaa helpottaakseen. Viime päivät tosin ovat olleet historiallisia, päikkärittömiä päiviä. Olisikohan tämä lupaus energisemmästä keskiraskaudesta? Toivon todella niin. 

KUPPIKOKO VAIHTOON - Ensiksi aristi, sitten turvotti ja nyt kutisee! Muistan vielä lukiossakin narisseeni pienestä rintavarustuksestani, joten vihdoin on varmaankin aikani vaieta asian osalta tältä erää. Mulla on vihdoin ja viimein tissit! Voisin melkein järjestää jotkut juhlat ja leipoa vaikka tissiaiheisia kuppikakkuja. Okei, okei...Niin ja kun siis otetaan huomioon, että jos lähtökohta on lähes vajaa A-kuppi, niin kyllähän sen jälkeen kaikki omaa kouraa suurempi tuntuu suurelta. Entäs sitten tämä hillitön nännikutina?! Voi kun mieleni tekisi Bebanthen-salvanaamioiden sijasta hinkata jollakin kunnon juuresharjalla näitä...Tähän väliin haluan muistuttaa, että olen kyllä varoittanut sivupalkissa ällöttävistä yksityiskohdista ja huumorin jäämistä. 

TURVOTUS  & NÄRÄSTYS - Turvotusta on vähän joka puolella, lähinnä tuo vatsa nyt on ollut tuollainen möllykkä. Nyt se onneksi saanut vähän muotoa, joten oletan että näytän tai ainakin pian näytän siltä, että olen raskaana enkä vain keskivartalolihavuutta tavoitteleva. Äkkiäkös sitä nestettä kerääntyy vähän joka puolelle kun korvaa reippailut sänkyyn kömpimisellä ja unohtaa juoda tarpeeksi! Olen koittanut kunnostautua ja nyt olo onkin jo parempi! Närästys on yllättänyt moneen kertaan jo nyt, mutta onneksi aika äkkiä huomaa mitkä ruoka-aineet eivät vain sovi. Välillä tosin sekään ei ole riippuvainen tekijä, vaan saattaa kertakaikkiaan vaan närästää! Onneksi on ystävämme Rennie. 

RUOKAHALUTTOMUUS & HIMOT  - Lähes koko ensimmäinen kolmannes meni sitä sun tätä-ruokavaliolla. Olen lähinnä liponut Amppari-mehujäitä, nakertanut näkkäriä, herkutellut kuivatuilla luumuilla, hörppinyt mehukeittoa ja syönyt kaikkea sellaista mikä on sisällä pysynyt! Suolaisen himo on iskenyt pahimpana ja toisena paholaisena salmiakki. Voisin syödä sitä kokoajan, mutta on täytynyt rajoittaa. Ihan tämänhetkisen suosituksenkin vuoksi. Täysin salmiakitta en kuitenkaan ole ollut ja mikäli joku kauhistui kankeaksi niin kyllä, olen lukenut useampaan otteeseen sen artikkelin, jossa mainitaan glykyrritsiinin mahdollisesta vaikutuksesta lapsen keskittymiskykyyn. Kohtuus kaikessa, sanon minä! 

PISSAHÄTÄ - Lieneekö suurimpana syynä runsaampi juominen, hormonit vaiko virtsarakkoa painava kohtu? Oli miten oli, usein tunnuin heräilevän yöllisille vessareissuille. Tätä teen tosin edelleenkin vaihtelevasti...

ALAVATSAN REPÄISYT & NIPPAILUT - Liian äkkinäiset liikkeet tai sängyssä pyörähtäminen on saanut aikaan repäisyltä tuntuvia nopeasti ohimeneviä kipuja, jotka varmaankin vain kertovat kohdun venymisestä. Samoin pienet nippailut, oudot tuntemukset  ja sukkapuikkokivut kohdun ja vatsan seutuvilla. 

KUUMA! - Ahdistus, hiki, kuuma! Nytkö se veren määrä sitten kasvaa? 

YLITUNTEELLISUUS & ITKUHERKKYYS - Kyllä kuulkaa yks sun toinen asia on tuntunut niin liikuttavalta ja on tullut itkeä vollotettua vaikka mille! Jatkuva halipula, silityspula ja rakkauspula (?). Oi hormonit, sanokaa että se en ole minä joka on sekaisin vaan te! 

ALASELÄN KIVUT - Ihana iskias, joka iskee töitä tehdessä, makuuasennosta noustessa, aamulla, illalla tai oikeastaan ihan milloin tahansa. Välillä vähemmän, välillä niin kovaa että sängystä nouseminen on haastavaa. Täytyy ottaa itseä niskasta kiinni ja ryhtyä vahvistamaan selkää odottaville sopivilla liikkeillä. Se kun vain tuppaa niin helposti unohtumaan...Vähän niin kuin tuo venyttelykin...


Minkäslaisia ihania tai vähemmän ihania oireita teidän ensimmäinen kolmas toi tullessaan? 

4 kommenttia:

 1. Hihii kuullostaa tutulle :) Mä oksensin vko 5-14 missä vain, milloin vain ja ne ajat kun en oksentanut makasin sohvalla ja yritin selvitä hengissä siitä järkyttävän huonosta olosta. Itellä myös kaikki ruoka kuvotti (tuon pahoinvoinnin vuoksi) ja mehujää, kauramaito ja mansikat pakasteesta suoraan suuhun oli ykkösiä. Mutta aika kultaa muistot, ja tuntuu että "ei se nyt niin paha ollut" vaikka samalla muistan, että se olo oli ihan jäätävä. Mutta mitäpä ei tekisi pikkusen eteen jo tuossa vaiheessa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi joo ihanaa! :) Ei toki siis oksentaminen ja sen semmonen vaan se, että aika voi kullata muistot...Kylläpä sitä "syystä" tekee vaikka mitä temppuja selvitäkseen! <3 Mietinpä vaan, että neljästä lapsesta haaveileminen on tällä hetkellä todellakin haavetasolla, jospa ensimmäisestä koitoksesta selviäisi ensin! :D

   Poista
  2. Haha kuullostaa tutulle, itekin jo mietin, miten ikinä olisin siinä olossa taaperoa pystynyt hoitamaan. :D mutta kylläpä hätä keinot keksii!

   Poista
  3. Näin se taitaa olla ja kyllä sitä aina jotenki selviää! :D

   Poista